Skip to content

Zappi laddboxar - smarta laddboxar med solelsoptimering

Zappi laddboxar myenergi laddbox logo myenergi laddbox laddstation solel

Zappi laddboxar hittar ni hos oss på Laddgrossisten till de bästa grossistpriserna för er som elektriker. Skapa enkelt konto hos oss här och bli återförsäljare direkt.

Zappi laddboxar och tillbehör från Myenergi

Zappi laddboxar alltid till marknadens bästa grossistpriser. Hos oss på Laddgrossisten hittar du de populära laddboxarna från Zappi med snabba leveranser och alltid tillgänglig support när ni behöver hjälp under era installationer av laddboxarna.

Zappi laddboxar är en av marknadens bästa laddboxar med högsta kvalitet och fulla med funktioner. Zappi är utvecklad med fokus på att optimera elbilsladdningen till egenproducerad el, t ex om man har solceller, vindkraft eller vattenkraft men pga dess smidiga installation och enkla lösningar för lastbalansering så är denna laddbox ett väldigt populärt val hos många elektriker att erbjuda till sina kunder. Zappi passar bäst för villor men även för mindre bostadsrättsföreningar, företag eller samfällighetsföreningar. Då den är anslutningsbar till Monta så är den även en bra lösning för de som önskar en publik laddstation då ägaren då kan erbjuda laddning och ta betalt via betalkort via en app. Vid utvecklingen av Zappi laddboxar har man haft stort fokus på att skapa kvalitativa laddboxar som uppfyller alla marknadens krav. Zappi och laddboxar som är smidiga att installera och minskar arbetstiden vid installation. T ex så kräver lastbalanseringen ingen modulplats i elcentralen och heller ingen strömförsörjning. Bara det är unikt och sparar mycket tid för elinstallatören. 

Hos oss på Laddgrossisten kan ni som elektriker enkelt bli återförsäljare av Zappi laddboxar och alla andra märken i vårt sortiment. Som återförsäljare hos oss av Zappi laddboxar har ni alltid tillgång till produkter på lager, bra priser och snabba leveranser. Vi har alltid en tillgänglig support som är redo att stötta er under era installationer antingen via telefon, chatt eller mail. Vi tror på en direkt kontakt, speciellt när man står och installerar och inte kan vänta på att någon ska svara på ett mail. Det är viktigt för oss att ni får den bästa supporten av Zappi laddboxar och tillbehör och av alla andra laddboxar i vårt sortiment så ni kan känna er trygga under laddboxinstallationerna. 

Allt för att förenkla för er som elektriker.

 

Zappi V2.1 laddbox – Ladda med den billigaste elen

Zappi V2 laddbox TariffstyrningMed Zappi V2.1 kan man enkelt styra sin laddning till den billigaste elen. Via schemaläggningsfunktionerna ser laddboxen automatiskt till att ladda på de timmar som elen är billigast. Man ställer enkelt in vilken tariff-zon man bor i och sin adress. Därefter sköter laddboxen allt automatiskt och man kan vakna upp till en bil som laddats till en billig peng. 

Genom laddboxen unika funktion för solelsoptimering kan man även se till att bara ladda med egenproducerad el och minska eller helt undvika att ladda med dyr el från nätet. 

 

App Myenergi EV Solution laddbox laddstation

Zappi V2.1 – Bästa vännen för din elbil och ditt hem

För Zappi V2.1 är det självklart med lastbalansering mot huvudsäkringen. Zappi V2.1 är den enda laddboxen där lastbalansering ingår och där dessa komponenter medföljer utan extra kostnad. Helt enkelt en komplett laddlösning från början till slut. Lastbalanseringen ser till att laddboxens laddeffekt till bilen automatiskt regleras eller till och med stängs av beroende på hur stor den övriga elförbrukningen är. Laddboxen reglerar steglöst ner effekten tills dess att det inte finns mer än 6A att tillgå för att ladda bilen. Därefter kan elbilar inte ta emot lägre ström och laddningen stängs av i väntan på att förbrukande komponenter stängs av då laddningen fortsätter. 

 

ZAPPI V2.1 ÄR DEN SENASTE VERSIONEN AV ZAPPI 22KW SOM HAR FÖRSETTS MED INTEGRERAT WIFI OCH MÖJLIGHET TILL ETHERNETANSLUTNING. MED DENNA BEHÖVS INTE TILLBEHÖRET HUB MEN MAN KAN FORTFARANDE ANVÄNDA DET TILL OM MAN ÖNSKAR. ZAPPI ÄR EN UNIK LADDBOX SOM FÖRUTOM LADDNING MED ENERGI FRÅN ELNÄTET OCKSÅ HAR OPTIMERINGSMÖJLIGHETER ATT LADDA ETT ELFORDON MED ENBART ÖVERSKOTTSENERGI FRÅN T.EX. SOLCELLER ELLER ETT BATTERILAGER. TILL LADDBOXEN MEDFÖLJER ÄVEN 3 ST CT-KLÄMMOR FÖR LASTBALANSERING. 

 

ZAPPI V2.1 är en laddbox i sin egen liga.

Zappi har en speciell skillnad jämfört med andra laddboxar på marknaden. Den fungerar inte bara som en traditionell EV-laddare utan den kan också ladda en elbil med 100% GRATIS energi genererad från din solcells- eller vindproduktion.

 Här är den smarta funktionen: Zappi kan ladda GRATIS med hjälp av egen produktion av el under dagen och ställas in på laddning på de mest ekonomiska tiderna på natten om man har timpris från sin energileverantör. Allt kontrollerbart av Myenergi APP.

Har man inga solceller eller vindkraftverk? Det är inga problem. Zappi fungerar då fortfarande som en vanlig elbilsladdare som importerar från nätet. Man kan alltid installera ett sol- / vindsystem senare och då använda de extra funktionerna med Zappi. Laddboxen uppfyller kraven för det Skatteverkets gröna avdrag.

Zappi har 3 laddningslägen, ECO, ECO+ och Snabb, där ECO-lägena vilket maximerar självanvändningen av förnybara energi. Man kan ladda sin elbil med bara köpt el, bara överskottsenergi eller en mix och via en grafisk display få överblick och historik över förbrukning och egen användning.

Lastbalanseringen möjliggör att man laddar med upp till 32A till bilen (om elbilen klarar detta) fast man bara har 16A nätsäkring. Detta förutsatt om t.ex. dina solceller eller batterilager samtidigt ger 16A. 16A från nätet till bilen + 16A från solcellerna till bilen =32A till bilen. Om solen bara skiner lite t.ex. 16A från nätet till bilen + 4A från solcellerna till bilen =20A till bilen.

 

Zappi V2.1 funktioner:

 • Programmerbar timerfunktion
 • Dynamisk belastningsbalansering för maximal installationsflexibilitet (automatisk effektreglering efter reell hushållsförbrukning)
 • Laddning och loggning av händelser
 • Pin-code-låsfunktion för att hindra obehöriga att ladda
 • Tryckmanövrerad bakgrundsbelysning
 • Inbyggt skydd för jordfel, 30mA typ A RCD (EN 61008) + 6mA DC-skydd (EN 62955).
 • Integrerad kabelhållare
 • Alternativ för fjärrkontroll och övervakning
 • Levereras med 3st lastavkännare för den dynamiska belastningsbalanseringen.
 • Välj till HARVI för trådlös kommunikation mellan lastavkännare och laddbox.
 • 3x laddningslägen: eco, eco + och snabbt
 • Optimerar egenförbrukning av mikrogeneration
 • Integrerat wifi och möjlighet till ethernetanslutning
 • Uppfyller Renaults ZE säkerhetskrav med bla dubbla relä. 3 års garanti

 

Det inställda värdet på lastbalanseringen sköter automatiskt hur många Ampere bilen kan laddas med. Allt presenteras i realtid på den informativa displayen. Zappi kan också använda natt-tariff då elen är billigare eller styras direkt via tariffstyrning. Zappi är utvecklad och tillverkad i England där den har utvecklas för ökad egenanvändningen av förnybar el.

 

Specifikationer:

 • Placering: Inomhus eller utomhus, IP65.
 • Elmätning: Integrerad elmätare, förbrukning och historik.
 • Anslutning: 400V AC 3-fas, max 32A (+/-10%) 50Hz.
 • Laddnings-mode: Mode 3 (AC)
 • Kommunikation: OCPP
 • Display: Grafisk upplyst LCD.
 • Internet: Wifi eller ethernet
 • Laddningsström: Max 32A (ställbart).
 • Faser: 3.
 • Förbrukning standby: 3W
 • Effekt: Max 22kW (inställningsbar för effektbegränsning beroende på elnät).
 • Laddningstyp: ECO, ECO+ och Snabb.
 • Anslutningstyp: Typ 2 med kabel 6,5m eller med uttag typ 2
 • Kabelanslutning: Botten, sidan eller bakom
 • Lastavkännare: 3 st ingår till laddboxen. För max 100A, max 16mm kabeldiameter. Gör kommunikationen trådlös med hjälp av en HARVI
 • Mått: 439 x 282 x 122mm
 • Användningstemperatur: -25 till +40 grader
 • Tillverkare: MyEnergi

Manual:

Manual Zappi V2 svenska REV 0 20200330

Ansluta Zappi V2.1 till wifi 202208

Snabbinstallationsguide Zappi V2.1 221229

Zappi v2 Manual

Zappi V2 Datasheet

harvi_manual_v1.0

LADDBOXAR LADDSTATIONER LADDKABLAR OCH INSTALLATIONSMATERIAL FÖR DIG SOM ELEKTRIKER ELLER SOLCELLSBOLAG. SVERIGES ENDA ELGROSSIST HELT SPECIALISERAD PÅ LADDBOXAR OCH LADDSTATIONER MED TILLHÖRANDE UTRUSTNING TILL ELBILAR.

VI HAR ALLA POPULÄRA MÄRKEN SÅ SOM T EX ZAPPI ZAPTEC DEFA NEXBLUE CHARGE-AMPS SMAPPEE WALLBOX GARO GO-E OCH ACCELEV OCH VI GÖR DET ENKELT FÖR ER ATT LYCKAS MED ER LADDBOXINSTALLATION HOS FÖRETAGSKUNDEN BRF-KUNDEN ELLER VILLAKUNDEN. VI HAR ALL UTRUTNING FÖR ATT ERA KUNDER SKA KUNNA LADDA SINA ELBILAR BÅDE FÖR BOSTÄDER OCH FÖRETAG.