Skip to content

Zaptec laddboxar - högkvalitativa laddboxar för laddning av elbilar

DEFA laddboxar

Zaptec laddboxar hittar ni hos oss på Laddgrossisten till de bästa grossistpriserna för er som elektriker. Skapa enkelt konto hos oss här och bli återförsäljare direkt.

Zaptec laddboxar och tillbehör

Alltid till marknadens bästa grossistpriser. Hos oss på Laddgrossisten hittar du de populära laddboxarna från Zaptec med snabba leveranser och alltid tillgänglig support när ni behöver hjälp under era installationer av laddboxarna.

Zaptec Go och Pro är några av marknadens bästa laddboxar med högsta kvalitet och fulla med funktioner. Zaptec Pro är optimal för större laddningsanläggningar så som laddning hos bostadsrättsföreningar, företag eller samfällighetsföreningar. Vid utvecklingen av Zaptec laddboxar har man stort fokus på att skapa kvalitativa laddboxar som uppfyller alla marknadens krav. Zaptec Go och Zaptec Pro är laddboxar som är smidiga att installera och minskar arbetstiden vid installation. 

Hos oss på Laddgrossisten kan ni som elektriker enkelt bli återförsäljare av Zaptec laddboxar och alla andra märken i vårt sortiment. Som återförsäljare hos oss av Zaptec laddboxar har ni alltid tillgång till produkter på lager, bra priser och snabba leveranser. Vi har alltid en tillgänglig support som är redo att stötta er under era installationer antingen via telefon, chatt eller mail. Vi tror på en direkt kontakt, speciellt när man står och installerar och inte kan vänta på att någon ska svara på ett mail. Det är viktigt för oss att ni får den bästa supporten av Zaptec laddboxar och tillbehör och av alla andra laddboxar i vårt sortiment så ni kan känna er trygga under laddboxinstallationerna. 

Allt för att förenkla för er som elektriker.

Funktioner och fördelar med Zaptec laddboxar:

Gjord för maximal effekt:

Dynamisk lastbalansering och fasbalansering. Överlägset bästa utnyttjandet av tillgänglig ström av alla laddboxar på grund av en patenterad lösning för fasbalansering. 

Patenterad teknik

Ladda ett stort antal elbilar utan kostsamma uppgraderingar av kapaciteten tack vare vår patenterade teknik för dynamisk fas- och lastbalansering.

Flexibel installation

Skala snabbt upp från 1 till 1000+ laddstationer och hantera dem problemfritt med fri tillgång till Zaptec-portal.

5 års garanti

En av få laddboxar med 5 års garanti. Byggd för att hålla. Skapad och utvecklad i Norge, tillverkad i Europa för att klara av de tuffaste väderförhållandena.

 

Teknisk information Zaptec Pro

Zaptec Pro är en laddstation med växelström i enlighet med IEC 61851-1, EVSE Mode 3

Mått (mm)
H: 392 mm
B: 258 mm
D: 112 mm
 
Vikt
ca 5 kg (inklusive baksida)
 
Installationsskrets
Max. 63A strömbrytare på installationskretsen för laddningsstationer.
 
Anslutningsbox för baksida
Kabeltvärsnitt 2,5-10mm²
Kabeldiameter 10-20mm
 
Installationsnät, Volt
TN, IT och TT
230VAC ± 10%
400VAC ± 10%
 
Max. ström-och laddningsuttag
22kW vid 32A/3-fas (tillämplig på TN-nät endast)*
12,7 kW vid 32A/3-fas (IT-nät)*
7.4kW vid 32A/1-fas (IT/TN-nät)*
3W i standby-läge
 
Laddningsuttag
IEC 62196-2 Typ 2 med integrerat självstängande lock.
Elektronisk låsning, kan permanent låsas av användaren
 
Inbyggd strömbrytare
Inbyggd 3 x 40A MCB (miniatyrströmbrytare) typ C
 
Jordfelsskydd
Inbyggd typ B jordfelsbrytare (RCD)
Kalibrering och självtest utförs innan varje laddningscykel påbörjas. RCD kan återställas automatiskt genom att koppla ifrån laddningskontakten.
 
Integrerad elmätare
MID klass B testad och kalibrerad (EN.50470).
 
Stöldskydd
Framsidan på Zaptec Pro kan bara öppnas med ett speciellt verktyg. Laddningskabeln kan låsas permanent till laddningsstationen.
 
Lastbalansering
Tillsammans med andra Zaptec Pro-laddningsstationer kommer tillgänglig effekt i installationen att fördelas automatiskt mellan enheterna och faser
 
Fasbalansering
Laddningsstationen väljer dynamiskt enkel- eller 3-fas i ett system med andra Zaptec Pro-laddningsstationer, beroende på tillgänglig effekt.
 
Kommunikationsgränssnitt och molnanslutning/nätverk
4G LTE-M
Wi-Fi 2,4 GHz, IEEE 802.11 b/g/n (kanaler 1-11)
Powerline (PLC) – HomePlug Green PHY®, 10 Mbit/s
 
Identifiering och konfiguration
Bluetooth Low Energy (BLE 4.1)
RFID/NFC-läsare – Mifare Classic, Typ A
Plug&Charge – Maskinvarustöd för ISO15118
RGBW LED-cirkel för enhetens status
 
Standarder och godkännanden
CE-konformitet i enlighet med Radio Equipment Directive 2014/53/EU och ROHS Directive 2011/65/EU, samt IEC 61851-1 (TUV SÜD) och IEC 61851-21-2
 
Temperaturskala
–30°C till +40°C
 
Skyddsklass
IP54, inomhus och utomhusbruk
Stötskydd IK10
UL94 5VB brandklassificering
UV-resistent
 
Elektriskt skydd
Skyddsklass I
Överspänningskategori III (4kV)
 
Integreringstjänster
Alternativ för integration av tredjeparts
(API, Webhooks)
OCPP 1.6J moln-till-moln
Meddelandeprenumeration
*32A är tillgängligt men kan begränsas av fordonets batteris skick och temperaturökningar vid laddstationen.

 

Zaptec Pro bakplatta: var redo för framtiden

Zaptec Pro Bakplatta är ett enkelt sätt för flerfamiljshus, företag och offentliga parkeringsplatser att framtidssäkra sin laddinfrastruktur för elbilar. Det finns inget behov av en komplett installation inledningsvis. När bakplattorna är installerade är det huvudsakliga infrastrukturarbetet klart – när du är redo att lägga till en laddningsstation fästs enkelt Zaptec Pro på bakplattan. Det här effektiva tillvägagångssättet ger flexibilitet att expandera i din egen takt, vilket gör det lika enkelt som det är smart.

 

Vad gör Zaptecs laddningsteknik unik?

De flesta byggnader har tre effektfaser, men förbrukningen är sällan perfekt balanserad mellan dem. Eftersom många elbilar laddar på bara en fas riskerar du att minska laddningshastigheten drastiskt när många bilar laddar på samma fas. Med vår dynamiska fasbalansering är det som om vi fysiskt flyttar bilar runt parkeringen för att utnyttja alla tre faserna jämnt. Beroende på din bil kan vi även växla mellan en- och trefasladdning.

 

LADDBOXAR LADDSTATIONER LADDKABLAR OCH INSTALLATIONSMATERIAL FÖR DIG SOM ELEKTRIKER ELLER SOLCELLSBOLAG. SVERIGES ENDA ELGROSSIST HELT SPECIALISERAD PÅ LADDBOXAR OCH LADDSTATIONER MED TILLHÖRANDE UTRUSTNING TILL ELBILAR.

VI HAR ALLA POPULÄRA MÄRKEN SÅ SOM T EX ZAPTEC DEFA ZAPPI NEXBLUE CHARGE-AMPS SMAPPEE WALLBOX GARO GO-E OCH ACCELEV OCH VI GÖR DET ENKELT FÖR ER ATT LYCKAS MED ER LADDBOXINSTALLATION HOS FÖRETAGSKUNDEN BRF-KUNDEN ELLER VILLAKUNDEN. VI HAR ALL UTRUTNING FÖR ATT ERA KUNDER SKA KUNNA LADDA SINA ELBILAR BÅDE FÖR BOSTÄDER OCH FÖRETAG.